Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Preventiezorg FAQ

Je vindt hier de antwoorden op de veelgestelde vragen. Heb je nog een andere vraag neem contact met het team IPZ via mail of telefoon: 0341 - 499 299.

Per kwartaal kun je wisselen van arbodienst voor de preventiezorg. Beter is het om dit per kalenderjaar te doen. Wil je overstappen? Vul dit formulier in. 

De individugerichte preventiezorg is zo geregeld dat werkgevers er weinig omkijken naar hebben. Door de vinger aan de pols te houden, blijf je als werknemer niet nodeloos met klachten rondlopen en kan actief aan een oplossing worden gewerkt. Je blijft dus vitaal en gemotiveerd aan het werk en leert nadenken over je eigen duurzame inzet.

Centraal in het cao-pakket staat de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Daarnaast maken ook andere keuringen/onderzoeken deel uit van het cao-pakket preventiezorg. Deze worden uitgevoerd door de arbodienst. Meer weten over wat het pakket precies inhoudt? Lees het in onze factsheet.

Bekijk hier de gecontracteerde arbodiensten. Of kijk hier welke arbodienst er bij jou in de buurt zit. 

De bouwarts kan vanuit het PAGO of vanuit het arbospreekuur vervolgzorg inzetten voor werknemers die kampen werk werkstress/werkdruk klachten. De bouwarts kijkt hierbij naar de aard en de ernst van de klachten en de beschikbaarheid van zorg. Er kan vanuit de arbodienst of vanuit sectorale partners professionele zorg worden ingezet. De bouwarts kan de eigen bedrijfspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker inzetten maar kan ook de werknemer naar een zorgtraject binnen CSR-centrum of VitalMindz verwijzen.

Een werknemer werkzaam onder de Cao Bouw & Infra kan kosteloos van deze zorg gebruik maken mits hij een verwijzing van de bouwarts heeft ontvangen

contact